ИФББ потврђује нова правила за бодибилдинг, класик физик и бикини дивизије

 

ИФББ је потврдио своја нова правила за сезону 2023. Након неколико конгресних састанака са руководиоцима ИФББ-а и председником ИФББ-а др Рафаелом Сантоњом, нови прописи су потврђени.

Главне промене које ће се десити су у три популарне дивизије. Бодибилдинг, класик физик и бикини су дивизије које ће имати нове прописе за такмичарску сезону 2023.

Мушки бодибилдинг

Мушка бодибилдинг одећа мора имати висину од најмање 5 цм, а 3/4 глутеуса макимуса мора бити покривено. Неће бити дозвољени украси у одећи. Забрањена је употреба облога било где у одећи.

 

Мушки класични бодибилдинг

Одећа за Класик бодибилдинг  мора да буде као у Класик Физик. Такмичари ће носити једнобојне, било које боје, непрозирне гимнастичке панталоне, са најмање 15 цм високим страницама, које покривају цео глутеус максимус и читав предњи део, али омогућавају да се виде натколенице. Неће бити дозвољени украси у одећи. Забрањена је употреба облога било где у одећи.

Бикини и уметнички фитнес

За женске категорије, конектори су дозвољени само у горњем делу бикинија. Бикини и Артист Фитнес – 1/3 глутеус макcимуса мора бити покривена. Све остале женске категорије -1/2 глутеус макимуса морају бити покривене.