МАЈСКА НАГРАДА НАЈБОЉИМА: Спортски савез Србије наставио прелепу традицију

НАЈМАСОВНИЈА спортска организација на Балкану наставља са својом прелепом традицијом. У свечаној сали општине Стари град у Београду данас је Спортски савез Србије у чак десет категорија доделио “Мајску награду” најбољим спортским радницима, тимовима, тренерима , појединачним спортистима и територијалним савезима.

Председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек, генерални секретат Горан Маринковић и врло репрезентативан Управни одбор ове организације имали су и ове године задатак да прогласе најбоље. Данашњој свечаности су присуствовали и министар спорта Зоран Гајић, председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић и многе друге званице.

Најбољи стручњак је селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси.

Најбољи територијални савез је Спортски савез Власотинца. Најбољи клуб је ватерполо клуб Нови Београд, најбољи надлежни савез је Савез за боди билдинг, фитнес и аеробик. Одбојкашица Тијана Бошковић је најбоља спортисткиња у олимпијским спортовима, а џудиста Никола Трајковић најбољи спортиста у неолимпијском спорту. Најбољи спортиста са инвалидитетом је стрелац Живко Папаз, а најбољи спортски функционер је генерални секретар Одбојкашког савеза Србије Иван Кнежевић.

Најбољи спортски новинар је Петар Денда, вишегодишњи новинар у спортској редакцији Радио телевизије Србије и актуелни председник Удружења спортских новинара Србије. Награду за животно дело добио је Иван Тодоров, председник Скупштине Џудо савеза Србије, потпредседник Олимпијсог комитета Србије и амбасадор Републике Србије у Мађарској.